انجام پایان نامه و سمینار پروپوزال مقاله تحقیق و پروژه های دانشجویی ارشد مدیریت بازرگانی
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد رساله دکتری دکترا کارشناسی و کاردانی مدیریت مشاوره
انجام پایان نامه مدیریت ساخت مالی بازرگانی دولتی ورزشی صنعتی پروژه منابع انسانی در اصفهان
قیمت انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
مشاوره انجام فصل ۴ پایان نامه ارشد دکتری مدیریت دولتی
تبدیل ابتکار تحویل سرویس درب منزل به یک ایده کلیدی بازرگانی در دوره شیوع ویروس کرونا
شیوع ویروس کرونا در بسیاری از روند های تجاری اختلال ایجاد کرده است. در میان آنها ، بسیاری از خدمات خدماتی ، که نیاز به مشتری دارند که از یک مکان سرپوشیده سفر کنند و از آنجا بازدید کنند ، برای اجرای در یک شهر پرجمعیت مانند هنگ کنگ تقریباً غیرممکن می شوند. با انگیزه یک مورد واقعی اخیر اخیر در مورد یک سرویس خدمات نوآورانه در هنگ کنگ ، ما مدلهای تحلیلی را برای بررسی چگونگی تدارکات و فناوریها در کنار هم می توانند “عملیات سرویس ایستا” را تبدیل به موبایل “تبدیل-سرویس-نزدیک به خانه شما” کنند. عملیات خدماتی ما همچنین نشان می دهیم که چگونه دولت می تواند یارانه ای را برای پشتیبانی از خدمات خدمات تلفن همراه (MSO) در بالا ارائه دهد تا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. ما به طور خاص نشان می دهیم که دولت ممکن است طرح کمک هزینه یارانه (FCS) ، برنامه-یارانه هزینه (OCS) عملیات یا طرح حمایت از فناوری-پشتیبانی (STS) را برای کمک به اتخاذ کند. ما همچنین فهمیدیم که طرح OCS مازاد مصرف کننده بیشتری را نسبت به طرح FCS به ارمغان می آورد و از این رو ارجح تر است. در مدلهای توسعه یافته ، ابتدا موردی را بررسی می کنیم که هزینه خدمات به دلیل شیوع ویروس کرونا (CVO) قابل تغییر نیست. سپس امکان پذیرش MSO را در طولانی مدت به عنوان یک عملیات خدمات پایدار از نظر مالی بررسی می کنیم و شرایط تحلیلی را بدست می آوریم که تحت آن MSO یک مدل کسب و کار برنده برای هر دو شرکت ارائه دهنده خدمات و مصرف کنندگان است. سرانجام ، ما مسئله سرمایه گذاری بهینه فناوری ایمنی را مطالعه می کنیم.
ارتباط تجزیه و تحلیل داده های بزرگ و شیوه های پایداری عملیاتی برای مدیریت کسب و کار پایدار
تجزیه و تحلیل داده های بزرگ تبدیل به مفهوم بسیار محبوب در دانشگاه و همچنین در صنعت است. این ابزار تصمیم جدید برای طراحی زنجیره های عرضه شده مبتنی بر داده ها ارائه شده است. صنایع تولیدی در معرض فشارهای عظیم برای ادغام شیوه های پایدار در کسب و کار کلی خود برای مدیریت عملیات پایدار هستند. هدف از این مطالعه بررسی پیش بینی کننده های عملکرد پایدار کسب و کار از طریق تجزیه و تحلیل داده های بزرگ در زمینه کشورهای در حال توسعه است. داده ها از شرکت های تولیدی که اقدامات پایدار را پذیرفته اند جمع آوری شد. مدلسازی معادلات ساختاری ترکیبی – مدل شبکه عصبی مصنوعی برای تحلیل ۳۱۶ پاسخ متخصصان حرفه ای هند مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج تجزیه و تحلیل عوامل نشان می دهد که مدیریت و سبک رهبری، سیاست دولت و دولت مرکزی، ادغام عرضه کننده، فرآیند کسب و کار داخلی و ادغام مشتری تأثیر قابل توجهی بر تحلیل داده های بزرگ و روش های پایداری دارد. علاوه بر این، نتایج حاصل از مدل سازی معادلات ساختاری به عنوان ورودی به مدل شبکه عصبی مصنوعی تغذیه شدند. یافته های این تحقیق نشان می دهد که مدیریت و رهبری، سیاست دولتی و دولت مرکزی به عنوان دو عامل مهم پیش بینی کننده تحلیل داده ها و شیوه های پایداری داده ها است. نتایج ارائه دهنده بینش منحصر به فرد در شرکت های تولیدی برای بهبود عملکرد کسب و کار پایدار خود را از دیدگاه مدیریت عملیات. این مطالعه بینش های نظری و عملی را در خصوص مسائل مربوط به پیاده سازی داده ها در انجام اقدامات پایداری در سازمان های تجاری کشورهای نوظهور ارائه می دهد
چالش های مدیریت فرایند کسب و کار هوشمند: مقدمه ای بر موضوع خاص
این مقاله مبانی مدیریت فرآیندهای کسب و کار هوشمند را توصیف می کند و به عنوان یک مقاله سرمقاله به موضوع خاص مربوطه می پردازد. برای این منظور، ما یک چارچوبی را ایجاد می کنیم که سه سطح مدیریت فرآیند کسب و کار را تشخیص می دهد: مدیریت چند فرایند، مدیریت مدل فرایند و مدیریت فرآیند نمونه. برای هر یک از این سطوح، سهم عمده ای از تحقیقات پیشین را مشخص می کنیم و در مورد چگونگی جمع آوری مقالات در این موضوع خاص، درک ما از مدیریت فرایند کسب و کار هوشمند را بیان می کنیم.
انعطاف پذیری، مدیریت ریسک، تداوم کسب و کار و مدیریت اضطرار
این فصل با یک توضیح و دیدگاه تفکر انتقادی در مورد اصطلاح به طور فزاینده ای محبوب “انعطاف پذیری” آغاز می شود. جنبش انعطاف پذیری در ابتدا تحت پوشش قرار گرفته است، زیرا در بخش های عمومی و خصوصی توجه زیادی را به خود جلب کرده است و سردرگمی بیش از معنای آن و نحوه ارتباط آن با خطر مدیریت، برنامه ریزی تداوم کسب و کار، مدیریت اضطراری، حفاظت از زیرساخت های حیاتی، و سایر مفاهیم و تلاش هایی که برای چالش های تهدید و خطرات اعمال می شود. این موضوعات در این فصل توضیح داده شده است. انعطاف پذیری به سازگاری با شرایط در حال تغییر و بهبودی ناشی از اختلالات ناشی از شرایط اضطراری اشاره دارد. مباحث اضافی در این فصل عبارتند از: مدیریت ریسک و نقش آن در سازمانها، مدیریت ریسک سازمانی، انواع بیمه ها و آمادگی همه خطرات. این مباحث پایه گذاری برنامه ریزی برای جلوگیری از امنیت و از دست رفتن است.
مدیریت فرایند کسب و کار و مدیریت فناوری اطلاعات
اهمیت فرآیندهای کسب و کار و تمرکز فناوری اطلاعات برای عملکرد سازمان های معاصر، نیازمند تمرکز ویژه در مدیریت فرآیندهای کسب و کار و مدیریت فناوری اطلاعات است. با وجود گستره وسیعی از مدیریت فرایند کسب و کار که دامنه های تجاری و فناوری اطلاعات را پوشش می دهد و تاثیر عمیق فناوری اطلاعات بر نوآوری های فرآیند، ارتباط بین مدیریت فرایندهای کسب و کار و مدیریت فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس تحلیل ادبیات قابلیت های فرایند کسب و کار و چارچوب حاکمیت فناوری اطلاعات و یافته های یک مطالعه مورد، ما نیاز به یکپارچگی افقی بین دو توابع مدیریت را برای تطبیق استراتژیک و عملیاتی کسب و کار IT فراهم می کنیم. ما همچنين استدلال ميکنيم که نقش فناوري اطلاعات در سازمان بر رويکرد ادغام دو توابع و در نتيجه انتخاب سازوکارهاي ادغام اثر ميگذارد. با استفاده از یافته های مطالعه موردی، پیشنهاد می کنیم که فناوری اطلاعات به عنوان یک عامل بازرگانی، به دنبال همگرایی پیوسته و متقابل در سطوح برنامه ریزی استراتژیک و عملیاتی است. بر اساس استدلال منطقی، ما پیشنهاد می کنیم که فناوری اطلاعات به عنوان یک راننده استراتژیک الزام آور یکپارچگی متقابل در هر دو سطح است
تأثیر جو و طراحی چیدمان فروشگاههای اینترنتی بر رفتار خرید آنی آنلاین مشتریان
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی هدف این مقاله بررسی تأثیر جو و طراحی چیدمان ادراکشدۀ فروشگاههای اینترنتی، بر رفتار خرید آنی آنلاین مشتریان است که رفتار عجولانه، رفتار مرورگرانه و لذت خرید بهعنوان متغیرهای میانجی آن در نظر گرفته شدهاند.تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی پیمایشی است. در این مطالعه دادهها با استفاده از روش تحقیق میدانی و بهکارگیری پرسشنامه جمعآوری شدهاند. جامعۀ آماری آن کلیۀ شهروندان تهرانی است که دستکم یک بار خرید اینترنتی را تجربه کردهاند. بهکمک روش نمونهگیری در دسترس ۳۸۴ نفر از جامعۀ آماری برای حجم نمونه انتخاب شدند. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ ۹۵/۰ بهدست آمد و روایی آن نیز با بهرهمندی از چند متخصص جامعۀ آماری و همچنین AVE اندازهگیری شد و به تأیید رسید. پردازش دادهها از طریق نرمافزارهای SPSSو SMART PLS انجام گرفت. یافتههای پژوهش حاکی از تأثیر مستقیم چیدمان فروشگاههای اینترنتی ادراکشده بر خرید آنی آنلاین است، اما پایین بودن ضریب مسیر برای جوّ فروشگاهی، بهدلیل تأثیر زیاد چیدمان فروشگاهی است و در بررسی تأثیرات منفرد جوّ فروشگاه این مقدار نیز معنادار شد.
نقش توانمندسازی روانشناختی و تمایل به کارآفرینی کارکنان در رابطه بین بازارگرایی و نوآوری سازمانی
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین تأثیر متغیر بازارگرایی بر نوآوری با توجه به اثر میانجی توانمندسازی روانشناختی کارکنان و اثر تعدیلگر متغیر تمایل به کارآفرینی اجرا شد. پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعۀ آماری پژوهش حاضر را ۲۵۰ نفر از کارکنان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری واحد کرنج دربرمیگیرد. دادهها بهکمک پرسشنامهای گردآوری شدند که روایی و پایایی آن به تأیید رسید. برای تجزیهوتحلیل دادهها، از مدلسازی معادلات ساختاری و تکنیک حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. یافتهها نشان میدهد اثر بازارگرایی سازمان تأثیر مثبت و معناداری بر نوآوری دارد و اثر توانمندسازی روانشناختی کارکنان تأثیر مثبت و معناداری بر نوآوری دارد. اثر توانمندسازی روانشناختی کارکنان در رابطۀ بین بازارگرایی و نوآوری تأیید شد. اثر تعدیلگری متغیر تمایل به کارآفرینی سازمان بر رابطۀ بین بازارگرایی سازمان و نوآوری تأیید نشد، این در حالی است که اثر مستقیم متغیر تمایل به کارآفرینی بر نوآوری به تأیید رسید.
مطالعۀ شبکهنگاری برای شناسایی ابعاد زمینهای تجربۀ مشتریان خدمات صنعت بانکداری
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی در پژوهشهای انجام شده در سالهای اخیر بازاریابی، تمایل فراوانی به شناخت تجربۀ مشتریان تمام سازمانها دیده میشود. هدف پژوهش حاضر، دستیابی به این شناخت در صنعت بانکداری ایران با استفاده از روش تحقیق کیفی شبکهنگاری است. روش تحقیق کیفی شبکهنگاری، نوعی روش تحقیق مردمنگاری با استفاده از ظرفیتهای روزافزون اینترنت و شبکههای رو به رشد اجتماعی است که برای شناخت نظر مشتریان سازمان بسیار مفید است و در حال حاضر در این زمینه تحقیقات زیادی انجام نشده است. تحقیق حاضر ضمن بررسی نظر کاربران شبکههای اجتماعی فیسبوک و لینکداین در ذیل مطالب مندرج در صفحات مربوط به بانکهای ایرانی، تجربۀ مشتریان این صنعت را تحلیل نموده و مقولههای اطلاعرسانی و ارتباط، آموزش، سهولت، مشتریمداری، برند، سرعت، کیفیت و نوآوری را استخراج کرده است و بر اساس آنچه استخراج شده، پیشنهادهایی برای بانکها ارائه نموده است.
تبیین استفاده از رسانههای اجتماعی در تعاملات میان شرکتهای بیمه، نمایندگیهای فروش و مشتریان
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی مطالعۀ حاضر، پژوهشی کاربردی است که با هدف بررسی تأثیر استفاده از رسانههای اجتماعی در تعاملات میان شرکتهای بیمه، نمایندگیهای فروش و مشتریان انجام شده است. جامعۀ آماری این تحقیق مدیران شعبۀ مرکزی بیمۀ ایران، نمایندگیهای فروش بیمه و مشتریان بیمۀ ایران در استان گیلان است. حجم نمونه در سه سطح یاد شده با استفاده از فرمول کوکران در سطح خطای ۵ درصد، بهترتیب ۳۲، ۱۳۸ و ۴۱۴ نفر محاسبه شد. فرضیههای پژوهش با استفاده از رگرسیون خطی تکمتغیره و سلسلهمراتبی آزمون شدند. نتایج نشان میدهد کاربرد رسانههای اجتماعی در شرکت بیمه، به کاربرد آن در نمایندگی بیمه و مشتریان میانجامد. همچنین نتایج این مطالعه گویای این است که فراوانی تعامل با مشتریان، رابطۀ بین کاربرد رسانههای اجتماعی در سطح شرکت و نمایندگی بیمۀ ایران را تقویت میکند. در نتیجۀ دیگر این تحقیق مشخص شد بهکارگیری رسانه های اجتماعی توسط نمایندگی بیمه، عملکرد فروش نمایندگی و عملکرد برند شرکت بیمه را افزایش و بهبود می دهد.
مدیریت تداوم کسب و کار شرکت های کوچک و متوسط
بنگاه ها و بنابراين نياز به پشتيبانی بيشتر هدفمند و استراتژيک به SMEs با تمرکز بر کسب و کارهای کوچک در حوزه های فاجعه بار وجود دارد. دولت تایلند می تواند نقش مهمی در ایجاد یک محیط مناسب برای گسترش فعالیت های BCM توسط SMEs ها از طریق افزایش آگاهی، ارائه اطلاعات مربوط به فاجعه و ابزارهای عملی و بهبود مشوق های مالی بازی کند. دولت همچنین می تواند تجربه و اشتراک دانش را از طریق شرکت های بزرگ و همچنین SME ها تسهیل کند. به همان اندازه مهم است که شرکت های بزرگ می توانند از کسب و کارهای کوچک به عنوان بخشی از CSR یا روش های جامع BCM خود حمایت کنند.
مدیریت سیاستگذاری بازرگانی؟رشته مدیریت استراتژیک در ایران نخستین بار با عنوان مدیریت سیاستگذاری بازرگانی ایجاد شد. این رشته که یکی از گرایشهای اصلی رشته مدیریت بازرگانی در مقطع دکترای تخصصی میباشد، درخصوص برنامهریزی و اجرای استراتژیهای بنگاههای اقتصادی است. تاریخچه به وجود آمدن رشتهای تحت عنوان مدیریت استراتژیک (Strategic Management) در جهان چندان طولانی نیست و به نیمه دوم قرن بیستم میرسد. طراحان دورههای دانشگاهی مدیریت در کشور آمریکا تصمیم میگیرند درس جدیدی برای دانشجویان دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی طراحی کنند که پیشرفتهترین درس دوران تحصیلی و دربرگیرنده و جامع دروس متعددی باشد که آنها طی دوره تحصیلی خود خواندهاند و مطالبی در آن طرح شود که به دانشجویان و مدیران آینده در زمینه تصمیمگیریهای کلان و مدیریتی یاری رساند. به این ترتیب درس سیاستگذاری بازرگانی (Business Policy/Strategy) در برنامه درسی دانشکدههای بازرگانی جای گرفت و به مرور خود به رشتهای مستقل در سطح کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و تخصصی مدیریت و بازرگانی تبدیل شد. همانطور که اشاره شد عنوانی که در ابتدا برای این زمینه دانشی درنظر گرفته شده بود «سیاستگذاری بازرگانی/سیاست کسب وکار» بود و به مرور از عناوین دیگری مانند «استراتژی بازرگانی/کسب وکار»، «استراتژی و سیاست کسب وکار» و … استفاده شد؛ درنهایت اما اصطلاح «مدیریت استراتژیک» بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفت و باب شد.
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی برخی از زیرشاخههای بازاریابی عبارتاند از E-marketing ،E-commerce، بازاریابی بینالمللی، رفتار مصرفکننده، بازاریابی داخلی، بازاریابی صنعتی و بازاریابی افقی و عمودی. هر یک از زیر شاخههای فوق ضمن تبعیت از اصول بازاریابی این امکان را فراهم آوردهاست تا متخصصین و علاقهمندان در زمینهای خاص بررسیهای لازم را به عمل آورند. از گرایشهای مدیریت بازرگانی میتوان به بازاریابی بینالملل، بازاریابی داخلی، بازاریابی، مدیریت مالی و بیمه و تحول اشاره کرد.
طراحی مدل تبلیغات از طریق رسانههای اجتماعی بهمنظور تأثیر بر تمایل مشتریان
هدف از این تحقیق طراحی مدل تبلیغاتی در فضای مجازی بهمنظور تأثیر بر میزان تمایل مشتریان به استفاده از خدمات بانک پارسیان است. بدین منظور با استفاده از روش نظریۀ دادهبنیاد و ابزار مصاحبه، دادهها جمعآوری شدند. نمونه به شیوۀ گلولۀ برفی انتخاب شد و محققان با ۱۸ نفر از خبرگان و مدیران بانکی و نیز بازاریابان اجتماعی و… مصاحبه کردند. بهدلیل جدید بودن موضوع تحقیق و با توجه به جمعآوری دادهها در فرایندی اکتشافی، از ابزار مصاحبۀ نیمهساختیافته استفاده شد تا دادههای میدانی در فرایند باز جمعآوری شوند. بهمنظور تحلیل دادهها، از روش کدگذاری سیستماتیک سه مرحلهای (کدگذاریهای باز، محوری و انتخابی) استفاده شد و مقولهها که اجزای مختلف مدل را تشکیل میدادند، در شش طبقه دستهبندی شدند. نخستین جزء مدل ارائه شده، رهبری بازار بود که بهعنوان شرایط علی انتخاب شد. شرایط علی زمینهساز ظهور دومین جزء مدل، یعنی کمبود مشتری بود. جزء بعدی مدل، قابلیتهای بانکداری الکترونیکی انتخاب شد که بهعنوان راهبرد تحقیق، مد نظر قرار گرفت. شرایط مداخلهگر (عوامل تکنولوژیکی و روشهای تبلیغاتی) و زمینۀ حاکم (فضای تعاملی و رقابتی) نیز از اجزای دیگر این مدل بودند که با تأثیرگذاری بر راهبرد، زمینۀ دستیابی به پدیدۀ اصلی این مدل را فراهم کردند.
رویکرد جدید برای پیش بینی رگرسیون و تحلیل خوشه ای
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی رگرسیون خطی چندگانه (MLR) یک روش آماری معمول برای پیش بینی ارزش های آینده است. در این مقاله، وضعیتی را بررسی می کنیم که در آن یک مجموعه داده زمانی سری شامل مشاهدات متعددی از متغیرهای پیش بینی کننده مهم است که می تواند به طور موثر بر اساس مقادیر آنها طبقه بندی شود. در چنین شرایطی، تجزیه و تحلیل خوشه ای اغلب برای بهبود دقت پیش بینی مدل های MLR، معمولا با ایجاد رگرسیون های مجزا برای هر خوشه ای انجام می شود. ما روش جدیدی را معرفی می کنیم که از خوشه ها و خوشه های centroids به عنوان داده های ورودی برای متغیرهای پیش بینی برای بهبود دقت پیش بینی مدل MLR استفاده می کنیم. ما این رویکرد را با یک مجموعه داده واقعی در مورد نگهداری ناوگان نشان می دهیم و آزمایش می کنیم.
مدل امتیازدهی چندمعیاره پیشرفته
انجام پایان نامه مدیریت بازرگانی هدف از این مقاله معرفی یک رویکرد پیش بینی جدید است که شامل یک مدل ارزیابی چند ضلعی است که با تحلیل رگرسیون و بهینه سازی بهبود می یابد. ما با مقایسه مقیاس خطای مربعات در مطالعات موردی شامل خودروهای فروش بالا و شرکت های برتر فورچون ۵۰۰، مقایسه ی رگرسیون در مقابل مدل پیشرفته چند ضلعی خود را مقایسه می کنیم. در هر موردی که در مورد خودروها و فورچون ۵۰۰ مورد مورد مطالعه قرار گرفتیم، امتیاز پیشرفته چند ضلعی ما دقیق تر از تجزیه و تحلیل رگرسیون بود. در عمل، مدل امتیازدهی پیشرفته چند ضلعی ما باید با تجزیه و تحلیل رگرسیون مقایسه شود و بهتر است از دو تکنیک برای پیش بینی استفاده شود. به طور خلاصه، مدل پیشرفته چند ضلعی ما یک روش مدل سازی پیشرفته است که به شرکت ها و سازمان ها کمک می کند پیش بینی خود را بهبود بخشند.
تکنیکهای تصمیمگیری چندمعیاره
شكلهاي ارزيابي يك تصميم گيري چند هدفه در يك تقسيم بندي كلي MODM
تحلیل سوات SWOT
تحلیل سوات نخست توسط دو فارغ التحصیل مدرسه بازرگانی هاروارد به نامهای جورج آلبرت اسمیت و رولند کریستنسن مطرح شد. در آن زمان این تحلیل ضمن کسب موفقیت های روز افزون به عنوان کسب ابزار مفید مدیریتی شناخته شد. اما شاید بیشترین موفقیت مشهود این تحلیل زمانی بدست آمد که Jack Welch از جنرال الکتریک در سال ۱۹۸۰ از آن برای بررسی استراتژی های GE و افزایش بهرهوری سازمان خود استفاده کرد.
سوات SWOT سرواژۀ عبارات قوت ها، ضعفها، فرصتها و تهدیدات است. گام اول در مراحل برنامه ریزی استراتژیک تعیین رسالت، اهداف و ماموریت های سازمان است و پس از آن میتوان از طریق تحلیل سوات که یکی از ابزارهای تدوین استراتژی است، برای سازمان استراتژی طراحی کرد که متناسب با محیط آن باشد. با استفاده از این تحلیل این امکان حاصل میشود که اولاً به تجزیه تحلیل محیطهای داخلی و خارجی پرداخته و ثانیاً تصمیمات استراتژیکی اتخاذ نمود که قوتهای سازمان را با فرصتهای محیطی متوازن سازد.
قواعد حاکم بر ماتریس تحلیلی سوات شامل موارد زیر می شود:
- چگونه میتوان با بهرهگیری از نقاط قوت حداکثر بهرهبرداری را از فرصتها انجام داد (SO)
- چگونه با استفاده از نقاط قوت میتوان اثر تهدیدات را حذف کرد یا کاهش داد (ST)
- چگونه باید با بهرهگیری از فرصتها نقاط ضعف را تبدیل به نقطه قوت کرد یا از شدت نقاط ضعف کاست (WO)
- چگونه باید با کاهش دادن نقاط ضعف تاثیر تهدیدات را کاهش داد یا تاثیرشان را حذف نمود. (WT)
هدف از تحلیل و بررسی فرصتها و تهدیدات محیط خارجی ارزیابی این مسئله است که یک شرکت میتواند فرصتها را به دست آورد و از تهدیدات اجتناب کند. بویژه زمانی که با یک محیط خارجی غیر قابل کنترل در زمان کنونی روبرو است
مراحل انجام تحلیل سوات عبارتند از :
۱- تشکیل جلسۀ تجزیه تحلیل سوات SWOT
۲- توصیح کوتاه و مفید هدف جلسه و مراحل انجام کار
۳- کاربرد روش طوفان ذهنی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدات
۴- اولویتبندی عوامل داخلی و خارجی
۵- تشکیل ماتریس سوات و وارد کردن عوامل انتخاب شده به آن با توجه به اولویت بندی
۶- مقایسه عوامل داخلی و خارجی با یکدیگر و تعیین استراتژیهای SO، WO، ST ، WT
۷- تعیین اقدامات مورد نیاز بری انجام استراتژیهای تعیین شده
۸- انجام اقدامات و بررسی نتایج آنها
۹- بروز رسانی ماتریس سوات در فواصل زمانی مناسب
روش کمّی تحلیل سوات SWOT
روش کمی تحلیل سوات دادههای جزئی تری را برای تحلیل سوات فراهم میآورد. این روش خود را با روش تصمیم گیری MADM انطباق داده است که از طرحهای چند لایه برای ساده سازی مسایل پیچیده استفاده میکند و بر این اساس قادر است تحلیل سواترا بطور همزمان بر روی چند سازمان به اجرا در آورد. وقتی فرآیندهای برنامه ریزی به وسیلۀ معیارهای متعد پیچیده میشوند این ممکن است به این دلیل باشد که از سوات به درستی استفاده نشده است که بیانگر این است که یک لیست نامشخص، کیفی و ناکامل از فاکتورهای تاثیر گذار محیط داخلی و خارجی در سازمان بکار رفته است.
از روشهای که تحلیل سوات را بکار میبرند می توان ماتریس ارزیابی فاکتورهای خارجیEFE و ماتریس ارزیابی فاکتورهای داخلیIFE و ماتریس طرح رقابتیCPM را نام برد. اما کمبودهای زیر در همه آنها غیر قابل اجتناب است:
- رتبه بندی فاکتورهای اصلی بصورت عینی انجام میگیرد. بنابراین در رتبه بندی دادههای کمی مانند حجم تجارت با شکل مواجه میشوند.
- در رتبه بندی عینی دادهها گروه ارزیابان دادهها را بدون تست کردن رتبهبندی میکنند و این ممکن است موجب عدم یکپارچکی میان دادهها گردد.
برای رفع این مشکلات کار تیلا و همکارانش و همچنین استوارت و همکارانش فرآیند تحلیل سلسله مراتبیAHP را با تحلیل سوات ترکیب کردند وی یک روش ترکیبی جدید برای بهبود آنالیز محیط در روشسوات بوجود آوردند. همچنین در بعضی از موارد مشاهده شده که تحلیل سوات را بر اساس ماتریس استراتژی GSM نیز توسعه دادهاند.